Περισσότερες από 74 χώρες έχουν ήδη πέσει θύματα της οργανωμένης κυβερνοεπίθεσης παγκόσμιας κλίμακας, που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής από την Μεγάλη Βρετανία. 

Όπως μεταδίδουν τα ειδησοεγραφικά πρακτορεία, μεταξύ των χωρών που δέχθηκαν την επίθεση είναι οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου: 

Κίνα, ΗΠΑ, Τουρκία, Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Ρωσία, Ισπανία, Ιταλία, Ταϊβάν, Ουκρανία, Ινδία, Πορτογαλία κ.α. ενώ το αριθμός πολύ πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται. 

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση ενώ σύμφωνα με το RT, οι χάκερς «χτύπησαν» μέχρι και τους υπολογιστές της ρωσικής αστυνομίας.

Το κακόβουλο λογισμικό 

Το κακόβουλο λογισμικό «Wannacry» έχει χτυπήσει περίπου 45.000 οργανισμούς, εταιρείες, κλπ. 

Οι χάκερς οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Shadow Brokers», φαίνεται πως έχουν «κλέψει» τον ιό της NSA, καθώς είχαν παραβιάσει το σύστημά της τον περασμένο Απρίλιο. 

Η Microsoft είχε εκδώσει τον Μάρτιο μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιοι ιοί αλλά οι χάκερς εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ευάλωτοι στόχοι – όπως τα νοσοκομεία – δεν είχαν ακόμη ενημερώσει τα συστήματά τους. 

Το κακόβουλο λογισμικό στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενός κρυπτογραφημένου, συμπιεσμένου αρχείο το οποίο, το οποίο μόλις το άνοιγε κάποιος, ουσιαστικά «άνοιγε την πόρτα» στο «ransomware». 

wannacry 04


Hotel Booking